Кой ни изпрати на избори и защо? Краткият отговор е –

...
Кой ни изпрати на избори и защо? Краткият отговор е –
Коментари Харесай

Денков: Борисов ни прати на избори под натиска на Пеевски

" Кой ни изпрати на избори и за какво? Краткият отговор е – Борисов, под натиска на Пеевски, който непрестанно се опитваше да се вклини във властта ". Това написа някогашният министър председател акад. Николай Денков във фейсбук профила си.

" Защо още веднъж отиваме на избори? Струваха ли си тези 10 месеца? Какво следва? Това са единствено част от въпросите, които ни задаватe при срещите ни в страната – нерядко с звук на рецензия и отчаяние. Чуваме ви ", декларира още Денков.

" Ще продължим диалозите и през идващите дни и седмици, в търсене на най-хубавото решение за България след изборите. А в това време тук синтезирам обстоятелствата по тематиките, които обсъждаме онлайн и по които постоянно задавате спомагателни въпроси.

Кой ни изпрати на избори и за какво? Краткият отговор е – Борисов, под натиска на Пеевски, който непрестанно се опитваше да се вклини във властта. Започнахме промените, само че двамата не пожелаха те да бъдат доведени до дъно – може би тъй като това би разрешило действителни следствия, същински надзор и ефикасни присъди за незаконна активност ", изяснява той.

" Считам, че Пеевски е най-заинтересован от новите избори, тъй като се надява да усили изборните резултати на Движение за права и свободи и дружно с ГЕРБ да имат болшинство в идващия парламент. А в хода на изборите да смени доста от депутатите с лоялни нему хора – освен в Движение за права и свободи, само че и в ГЕРБ, където към този момент има доста мощно въздействие, както установихме през последните месеци ", разяснява някогашният министър председател.

" Струваха ли си последните 10 месеца? Едно ръководство има смисъл, в случай че реализира потребни резултати. За първи път успяхме да накарахме ГЕРБ и Движение за права и свободи да работят по нашата стратегия - с плануваните промени в интерес на хората и на бизнеса. Да, чакахме всеки ден да е борба и всеки триумф да е сложен. До огромна степен знаехме с какво се захващаме - и че може кабинетът да не издържи до края. Но не се отказвахме, тъй като разочарованието ви от поддръжката на ГЕРБ и Движение за права и свободи беше знак, че сте стигнали лимита на търпимостта към латиноамериканския, олигархичен модел на ръководство ", споделя Денков. 

По думите му в това време са били наясно, че нищо няма да се промени, в случай че подлагат на критика този модел в профил. " Промяната не може да се случи единствено с апели, заявления и митинги. Тя идва от сърцето на институциите, с смяната в законите, с хората, които работят от вътрешната страна, малко по малко, посредством инструментите на властта – и по-бавно, в сравнение с ни се желае ", изясни той.

" България още веднъж е на кръстопът и би трябвало да избира всред два пътя: На промените за по-добро европейско бъдеще с нараснали приходи, по-малко неравноправие и подобаващи условия за развиване на персоналната самодейност и бизнеса или обратно към мрачните практики с институциите „ бухалки " за рекет върху бизнеса, районните управляващи и жителите, застанали на нечий път. Без правораздаване и с продължаващо чувство за неустановеност, в името на замогването на няколко олигарси, за сметка на всички останали българи ", разяснява Денков.

Според някогашния министър председател олигархията ще активизира целия си запас, с цел да се върне още веднъж на власт и да отмъсти за „ загубите си " през последните 3 години, в които не можеше да ръководи директно посредством ГЕРБ и Движение за права и свободи. " Отмъщението и желанието за продобиване на служебна победа на изборите проличава в светкавичните координирани дейности по смени на хора на основни позиции и скалъпените обвинявания към политически съперници ", съобщи той. 

" ПП-ДБ ще работим дружно за резултати, които да ни разрешат да продължим промените. Това ще бъде главният залог в идните национални и европейски избори. А от вашата поддръжка зависи в коя България ще живеем ", добави Денков.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР